22'den 22'ye Uluslararası Afiş Tasarım Yarışması

30 Ağustos 2022 Zafer Bayramının 100. Yılı Kütahya Dumlupınar Üniversitesi 22'den 22'ye Uluslararası Afiş Tasarım Yarışması

Afiş tasarım yarışması hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Son Teslim Tarihi: 15 Temmuz 2022

Bir milleti millet yapan değerlerden biri, o milleti oluşturan bireylerin her nereden gelirse gelsin, vatanın bekası ve hürriyeti için ölümü dahi göze almasıdır. Türk tarihi ve özellikle Ağustos ayı bunun örnekleriyle doludur: 30 Ağustos 1922 Başkomutan Meydan Muharebesi ve Zaferi bunlardan biridir.

Sanat, sanatçısı için yapılabilen ve duyguları yansıtan görsel veya işitsel bir nesneye dönüşebilen bir olgudur. Ancak sanatın başka görevleri de vardır: Bu yönüyle sanat, geçmiş ile gelecek arasında köprü vazifesi görebilen; farkındalık oluşturan, duygu birliği sağlayan ve bu duyguyu canlı tutan, olay ve olguları unutturmayan özelliklere de sahiptir.

Bizler bu Vatanın bir evladı olarak, bu vatan için canını feda etmiş Aziz Şehitlerimizi unutturmamak, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını anmak, Kahraman Türk Ordumuz ile Milletimizin gösterdiği bağımsızlık mücadelesi konusunda farkındalık oluşturmak; sanatın dilini kullanarak bu destansı Zaferi gelecek kuşaklara görsel yolla aktarmak bir görevdir.

30 Ağustos 2022 tarihi Zafer Bayramı’nın Yüzüncü yılıdır. Bilindiği üzere Başkumandan Meydan Muharebesi’nin gerçekleştirildiği ve Zaferin kazanıldığı yer Kütahya’nın Zafertepe Çalköy beldesi ile Dumlupınar ilçesidir. Adını Dumlupınar’dan alan ve logosunu da, muharebe sonrası şehit olan ve Şanlı Bayrağımızı yere düşürmemek için adeta katılaşmış kolu ile dimdik ayakta tutan “Şehit Sancaktar Mehmet”, yani onu temsil eden “Şehir Sancaktar Mehmet Anıtı” olarak belirleyen, Kütahya’da eğitim öğretim faaliyetini sürdüren Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yürütücülüğünde “22’den 22’ye” başlığı ile Uluslararası bir Afiş yarışması gerçekleştirmeyi kendisine görev edinmiştir.

Kütahya Valiliği’nin himayelerinde ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan bu yarışma, “grafreedesign.org” sitesi üzerinden yürütülecektir. Yarışmanın kapsamı, kurulları ve görev alanların isimleri, sergilerin açılacağı illerin adı, yarışmanın takvimi, değerlendirme süreci, jüri üyeleri ve sonucun ilanı vb. gerekli bilgiler bu site üzerinden sağlanacaktır.

[](2022-30%20Agustos-Afis)