Biz Kimiz?
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, bölge üniversitelerinin Güzel Sanatlar Fakültelerine kıyasla eğitim kadrosunun niteliği ve verimliliği açısından iyi bir akademik kadroya sahiptir. Ülkemizin ilk ve tek Güzel Sanatlar Kampüsünde sanatsal üretimler ve paylaşımlar için bağımsız atölye, galeri ve teşhir salonları ile Karadeniz ve civar bölgelerimiz içinde ilk sıcak ve soğuk cam atölyesine, seramik atölyesi, endüstriyel tasarım atölyesi, görsel iletişim tasarımı atölyeleri, resim atölyeleri ve bilgisayar laboratuvarlarına sahiptir. Konum olarak şehrin merkez noktası sayılabilecek ve iki ana yerleşim biriminin ortasında, insan hareketliliğine sahiptir. Kolay ulaşım olanaklarıyla sanat ile halkın temasını sağlayabilme potansiyeline sahip bir eğitim kurumudur.
2012 yılında kurulan fakültemiz kadrosunda, 3 profesör, 4 doçent, 7 doktor öğretim üyesi, 1 doktor araştırma görevlisi, 4 öğretim görevlisi ve 10 araştırma görevlisi bulunmakta olup, halihazırda 600’e yakın öğrenci eğitim almaktadır.
Akademik Vizyonumuz ve Niteliğimiz Nedir?
Fakültemiz öğretim üyeleri, gerçekleştirdikleri akademik yayınların yanı sıra bugüne kadar fakülteye 38 prestijli ödül kazandırmıştır. (Not: Her fakülteye başarılarla ilgili genel bir link konulacaktır.)
Hangi İmkânlar Vasıtasıyla Öğrencilerimiz Neleri Başardı?
Fakültemizde, bilgisayar laboratuvarı, atölyeler, fotoğraf stüdyosu ve konferans salonu bulunmaktadır.
Öğrencilerimiz, atölye, stüdyo ve laboratuvarlarımızda, derslerde edindikleri teorik ve uygulama bilgilerini pekiştirme fırsatı bulan öğrencilerimiz proje ve sanatsal sergiler gerçekleştirmişlerdir.
Programlarımız ve Sundukları İş İmkânları Nelerdir?
Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra edindikleri kazanımlar sayesinde resmi ve özel kurumlarda istihdam edilmektedirler.
Öğrencilerimize Hangi Yurtdışı Değişim Programlarını Sunuyoruz?
Fakültemiz, Erasmus, Farabi ve Mevlana öğrenci değişim programları desteklemekte, Üniversitemizin anlaşmalı olduğu ülke ve okullarda öğretim olanağı sağlanmaktadır. Öğrenci değişim programları ile dil eğitimini geliştirme olanakları sağlanmaktadır.
Mesleki, Kültürel ve Sosyal Atmosferi Hangi Yollarla Destekliyoruz?
Üniversitemizde SKS bünyesinde mesleki ve sosyal kategorilerde sınıflandırılan iki tür topluluk yapısı bulunmaktadır. Mesleki topluluklar fakültelere özgü iken, sosyal topluluklar genel niteliktedir. Bu bağlamda fakültemiz, Sanat ve Tasarım Topluluğu ile mesleki alanda öğrencilerimizin gelişimini ve deneyim edinmesini desteklemektedir. Öğrencilerimiz topluluklar bünyesinde bugüne kadar pek çok etkinlik ve organizasyon gerçekleştirmiştir. Bunların yanı sıra bisikletten satranca 93 alanda faaliyet gösteren sosyal topluluklar vasıtasıyla üniversitemiz, öğrencilerimizin kültürel gelişimini olanaklı kılacak atmosferi oluşturmak için gerekli olan kurumsal zemini sunmaktadır.
Fakültemizde, mesleki anlamda öğrencilerimizin gelişimi desteklemektedir. Sanatsal ve Tasarım faaliyetler ile ilgili kurumlar aracılığıyla etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Sanatsal Etkinlikler, Seminerler, Teknik geziler, üniversite -sanayi iş birliği, birim dışı gerçek ortamlarda uygulama projeleri ile öğrencilere deneyim kazandırılması sağlanmaktadır. Fakültemiz, Endüstriyel Tasarım Bölümü ile Polfisan arasında üniversite sanayi iş birliği gerçekleştirmektedir.