Etkinlikler

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli Birlik Sergisi T.C. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 2017 Ankara

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları Karma Sergisi
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi 2017 Nevşehir.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları 42. Yıl Karma Sergisi OMÜ GSF Sanat Galerisi 2017 Samsun

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik – Cam Bölümü Atelye Çalışmaları Sergisi OMÜ GSF Sanat Galerisi 2017 Samsun

Gülten İMAMOĞLU Sevinç YANBEYİ BEŞER ve Metin EKER Resim Sergisi
OMÜ GSF Sanat Galerisi 2016 Samsun

  1. Ulusal Kent Estetiği Sempozyumu Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi 2015 Samsun

II. TÜSGAD Ankara Sanat Buluşması Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri Karma Sergisi
Çağdaş Sanatlar Merkezi 2015 Ankara

Kent Estetiği Çalıştayı Problemler Projeler Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi 2015 Samsun

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyeleri Karma Sergisi OMÜ GSF Sanat Galerisi 2015 Samsun.

Fakültemiz Seramik - Cam bölümünde öğretim görevlisi olan Seyit Taha Baydar, "Benzer" adlı kişisel sergisini gerçekleştirecektir.

Ankara Galeri Soyut B Salonunda Cam heykel çalışmalarının bulunacağı sergi açılış tarihi 28 Eylül Cuma günü Saat 20:00 olarak belirlenmiştir.


Tüm sanatseverler ve öğrencilerimiz davetlidir.


Sergi davetiyesi için tıklayınız

19 Mayıs'ın 100. Yılı ilk sergisi olan "100.Yıla Vefa", İtalya'da.

Güzel Sanatlar Fakültemiz dekanı Metin Eker'in kişisel resim sergisi İtalya'nın Ostuni kentinde sanatseverler ile buluşacak.

"Festival della Cooperazione Internazionale" kapsamında gerçekleştirilecek sergi 19 Mayıs 1919'un 100. yılında Samsun'a bir vefa niteliği taşıyor.

Metin Eker'in çalışmaları 10-14 Ekim 2018 tarihleri arasında, Tarihi Tanzarella Sarayı, Catedral Sokak No:1 adresinde gezilebilecek.

Fakültemiz Dr. Öğretim Üyesi Tarık Yazar 19 Mayıs'ın 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisinde kişisel Afiş Tasarımları Sergisi açacaktır.

Sergi 10 Ekim 2018 Çarşamba günü Saat 17.30'da açılacak ve 19 Ekim 2018'e kadar tüm sanat/tasarımseverlerin ziyaretine açık olacaktır.

19 Mayıs 1919'un 100. Yılı Kapsamında

Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakülteleri Öğretim Elemanları İşbirliği ile düzenlenen Karma Sergi,

02 Kasım 2018 Cuma günü

Saat 17.00'da OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisinde açılacak.

Sergiye tüm sanat/tasarım severler davetlidir. Sergi 9 Kasım 2018'e kadar sanat ve tasarım severler tarafından gezilebilir.

Davetiye için tıklayınız

19 Mayıs 1919'un 100. Yılı Kapsamında

Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakülteleri Öğretim Elemanları İşbirliği ile düzenlenen "Geleneksel Sanatın Günümüz Sanatına Etkileri" konulu Panel

02 Kasım 2018 Cuma günü

Saat 14.00'da OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir.

Panele tüm ilgililer davetlidir.

19 Mayıs 1919'un 100. Yılı Kapsamında

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Konser Salonunda r Mustafa Çağatay Erol tarafından verilecek Klasik Gitar Resitali'ne

5 Kasım 2018 Pazartesi günü

Saat 17.00'da OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi kampusünde dinleyicilerle buluşacak.

Klasik gitar resitaline tüm sanatseverler davetlidir.

Cumhurbaşkanlığının himayesinde ve Karadeniz Teknik Üniversitesinin (KTÜ) ev sahipliğinde düzenlenecek “Karadeniz Kariyer Fuarı”, 11-12 Mart 2019 tarihlerinde “Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu”nda başlıyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) paydaş üniversiteler arasında yer aldığı ve OMÜ-TTO’nun da stant açarak tanıtıcı ve bilgilendirici faaliyetlerde bulunacağı fuarı, 250 kişilik OMÜ’lü öğrenci grubu da ziyaret edecek.

“Yetenek Her Yerde” sloganıyla yola çıkan; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP), Türk Hava Yolları (THY), İŞKUR gibi birçok önemli kurum ve kuruluşun da destek verdiği fuar, 2 gün boyunca girişimcilere ve kariyer planı yapmak isteyen ziyaretçilere açık olacak.

19 Mayıs 1919'un 100. Yılı Kapsamında

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Konser Salonunda r Mustafa Çağatay Erol tarafından verilecek Klasik Gitar Resitali'ne

5 Kasım 2018 Pazartesi günü

Saat 17.00'da OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi kampusünde dinleyicilerle buluşacak.

Klasik gitar resitaline tüm sanatseverler davetlidir.

19 Mayıs 1919'un 100. Yılı Kapsamında



Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gülten İmamoğlu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 100. yılına ithafen, İstanbul Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisinde kişisel resim sergisi gerçekleştirdi.Prof. Dr. Gülten İmamoğlu’nun “tohum” temasını işlediği 28 eserinin yer aldığı sergiye, sanatseverler yoğun ilgi göstererek sanatçının eserlerini ilgiyle inceledi. 2018 yılında New York’da Saphira& Ventura Gallery’de düzenlediği “The Mirror Reflecting” adlı serginin yanı sıra Washington DC ve Gallery NK’ da düzenlediği sergilerle, yurt dışındaki sanatseverlerin de beğenisini toplayan Gülten İmamoğlu, Türkiye’de ve yurtdışında eserlerini sergilemeye devam edecek. Kataloğunu Prof. Dr. Kıymet Giray’ın yazdığı sergiler; 11 Nisan 11 Mayıs tarihleri arasında Artgalerim Bebek’de, 5-25 Haziran tarihleri arasında Singapur’da, 1 Haziran 1 Ekim tarihleri arasında da Bodrum Kempinski Otel'de gerçekleşecek.



19 Mayıs 1919'un 100. Yılı Kapsamında

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik - Cam Bölümü öğrencilerinin, 2. Atelye Sergisi

15 Nisan 2019 Pazartesi günü

Saat 17.30'da OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisinde açılacak.

Sergiye tüm sanat/tasarım severler davetlidir. Sergi 18 Nisan 2019 tarihine kadar sanat ve tasarım severler tarafından gezilebilir.

19 Mayıs 1919'un 100. Yılı Kapsamında

Üniversiteler Arası Kurul Sanat Dalları Eğitim Konseyi

2019 Yılı Genel Kurul Toplantısı ve Büyük Buluşma Sergisi'ne Fakültemiz ev sahipliği yapacaktır.

Serginin açılışı 25 Nisan Perşembe günü saat: 11.00'da

Fakültemiz Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecektir.  

Sergiye tüm sanat/tasarım severler davetlidir

Ayrıntılar için tıklayınız


19 Mayıs 1919'un 100. Yılı Kapsamında

Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları 100. Yıl Karma Sergisi'ne

Fakültemiz ev sahipliği yapacaktır.

Serginin açılışı 10 Mayıs Cuma günü saat: 17.00'de Fakültemiz Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecektir.

Sergiye tüm sanat/tasarım severler davetlidir

Ayrıntılar için tıklayınız


19 Mayıs 1919'un 100. Yılı Kapsamında

Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Mezuniyet Sergisi'ne

Fakültemiz ev sahipliği yapacaktır.

Serginin açılışı 17 Mayıs Cuma günü saat: 17.00'de Fakültemiz Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecektir.

Sergiye tüm sanat/tasarım severler davetlidir


19 Mayıs 1919'un 100. Yılı Kapsamında

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Mezuniyet Sergisi'ne

Fakültemiz ev sahipliği yapacaktır.

Serginin açılışı 24 Mayıs Cuma günü saat: 17.00'de Fakültemiz Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecektir.

Sergiye tüm sanat/tasarım severler davetlidir. Davetiye için tıklayınız.


19 Mayıs 1919'un 100. Yılı Kapsamında

Prof. Dr. Metin Eker'in "YÜZDE 100" Kişisel Resim Sergisi Erzurum'da açılıyor

Prof. Dr. Metin Eker'in Millî Mücadele'nin 100. yılı münasebetiyle hazırlamış olduğu ve İtalya, İstanbul, Samsun ile Amasya'da sergilenen "YÜZDE 100" isimli kişisel sergisi, 22 Temmuz 2019 tarihinde Erzurum Valiliğinin ev sahipliğinde Erzurum Kongre Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Serginin açılışı 22 Temmuz Pazartesi günü saat: 10.00'da olacaktır.

Sergiye tüm sanatseverler davetlidir

Ayrıntılar için tıklayınız

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi'nin üçüncü yıldönümü münasebetiyle "19 Mayıs’tan 15 Temmuz’a Bağımsızlık Mücadelemiz” konulu etkinlik düzenleyecek.

Etkinlik çerçevesinde Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarınca hazırlanan yağlı boya resim, seramik, afiş ve poster çalışmalarından oluşan 15 Temmuz temalı karma sergi, sinevizyon gösterisi ve Gazeteci Yazar Nedim Şener ile emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok’un konuşmacı olarak katılacağı bir panel gerçekleştirilecek. Panelin moderatörlüğünü Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç yapacak.

Etkinlik, 12 Temmuz Cuma günü 14.00’da Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek ve halka açık olacak.

19 Mayıs 1919’un 100. yılı etkinlikleri kapsamında yer alan “19 Mayıs’tan 15 Temmuz’a Bağımsızlık Mücadelemiz” etkinliğinde milli birlik ve beraberlik teması hâkim olacak.

Etkinlik, saat 14.00’da karma serginin açılışıyla başlayacak, 14.30’da protokol konuşmaları ve sinevizyon gösterimi ile devam edecek. 15.00'da başlayacak olan ve Nedim Şener ile Ahmet Zeki Üçok’un konuşmacı olarak yer alacağı panelde ise hain darbe girişimi, öncesi ve sonrasıyla ele alınarak, geçmişten günümüze Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesi değerlendirilecek.


Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Özlem GÖK "Türcü Enteriyör" isimli Kişisel Resim Sergisini Fakültemiz ev sahipliğinde Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisinde açacaktır.

Serginin açılışı 23 Eylül Pazartesi günü saat: 16.30'da Fakültemiz Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecektir.

Sergiye tüm sanat/tasarım severler davetlidir.

Türkiye'nin İlk medikal illüstratörü Dr. Levent EFE Fakültemizde Tıbbi Resimleme ve Dünya Piyasaları konusunda Konferans vererek Workshop yapacaktır.

Konferans 28 Ekim 2019 Pazartesi günü saat: 09.30'da Fakültemiz Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir. Tıbbi Resimleme Anabilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencileri ile Workshop aynı gün saat 11.00'de yapılacaktır.

Konferans ve Workshop'a tüm ilgililer davetlidir.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik-Cam Bölümü Seramik-Cam Anasanat Dalı Arş. Gör. Serap Bedel ÖZEK "Çeyiz" Ezo Gelin'in Çeyizi isimli 1. Kişisel Cam Sergisini Fakültemiz Sanat Galerisinde açacaktır.

Serginin açılışı 25 Kasım 2019 Pazartesi günü saat: 16.30'da Fakültemiz Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecektir.

Sergiye tüm sanat/tasarım severler davetlidir.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sanatta Yeterlik Karma Sergisi Fakültemiz Sanat Galerisinde açılacak.

Serginin açılışı 12 Aralık 2019 Perşembe günü saat: 16.30'da Fakültemiz Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecektir.

Sergiye tüm sanat/tasarım severler davetlidir. Sergi 12-20 Aralık 2019 tarihleri arasında gezilebilir.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Yüksek Lisans Karma Sergisi Fakültemiz Sanat Galerisinde açılacak.

Serginin açılışı 02 Aralık 2019 Pazartesi günü saat: 16.30'da Fakültemiz Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecektir.

Sergiye tüm sanat/tasarım severler davetlidir. Sergi 02-10 Aralık 2019 tarihleri arasında gezilebilir.

Fakültemiz Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Metin EKER "Zekai-I-II-III Fedai, Recai, Senai ve Bedai'nin Katkılarıyla..." konulu Yansı Semineri verecektir.

Seminer 04 Aralık 2019 Çarşamba günü saat: 13.00'de Fakültemiz Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir.

Yansı Seminer 67'ye tüm ilgililer davetlidir.

(62--2019.mu%CC%88ge%20akc%CC%A7akoca-sergi%20afis%CC%A7i.JPG))

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Müge Akçakoca "Hiçbir Yer/Nowhere" isimli Kişisel Resim Sergisini Fakültemiz ev sahipliğinde Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisinde açacaktır.

Serginin açılışı 23 Aralık Pazartesi günü saat: 16.30'da Fakültemiz Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecektir.

Sergiye tüm sanat/tasarım severler davetlidir.

![(yans%C4%B1-68.jpg)

Fakültemiz Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğrencileri Aytuğ Zorer, İdris Ormanlı, Ali Saraç, Duygu Yıldız, Yağmur Koçak, Tuğba Kızıl ve Bülent Bolat "Design Week Turkey 2019" konulu Yansı Semineri vereceklerdir.

Seminer 25 Aralık 2019 Çarşamba günü saat: 13.00'de Fakültemiz Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir.

Yansı Seminer 68'e tüm ilgililer davetlidir.

OMÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Piyano Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Prof. Olga Hasanova tarafından Piyanoda Doğaçlama & Nörografik Çizim etkinliği 11 Mart 2020 tarihinde saat 13.00'de OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir.

Milli Mücadelenin ve TBMM'nin açılışının 100. Yılı kapsamında Fakültemiz Seramik-Cam Bölümü Öğrencileri Atelye çalışmalarından oluşan 3. Karma Seramik-Cam Sergisini 11 Mart 2020 tarihide GSF Sanat Galerisinde açtılar. Yoğun katılımla açılan sergide 25 öğrencinin çalışmaları sergilendi. Sergi açılışına Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ali Tomak, Seramik-Cam Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tamer Aslan, Dekan Yardımcıları, Öğretim Elemanları, Öğrenciler ve Sanatseverler katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Fakültemiz Öğretim Elemanları tarafından Sanal Karma Sergisi açıldı. Covid-19 salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında sanal ortamda açılan sergide, 8 öğretim elemanının 25 sanat eseri ve tasarımı bulunmaktadır. Bu eserlerden biri deri üzerine yapılan minyatür rölyef, 13’ü afiş tasarımı ve 11’i de tuval üzerine yapılan yağlıboya eserden oluşmaktadır.

13-24 Temmuz 2020 tarihleri arasında aşağıdaki bağlantıya tıklayarak 360 derece görüntülerle sergiyi adım adım gezebilirsiniz.

Sanal tura katılmak için tıklayınız.

İki boyutlu sergi için tıklayınız.

Etkinliğin İçeriği

2020-2021 Eğitim Öğretim Dönemi "Online Öğrenci-Mezun Buluşması" etkinlikleri kapsamında 2018-2019 eğitim öğretim döneminde Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü birincisi olarak mezun olan ve şimdi aynı bölümde Araştırma Görevlisi olarak çalışan Kemal Aydın, 29.12.2020 tarihinde saat 16.00-18.00 saatleri arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Mezunları Kariyer Buluşmaları çerçevesinde Yansı Kültür, Bilim ve Sanat Söyleşilerinin devamı olarak Online Yansı Söyleşisi gerçekleştirerek öğrencilerimizin mezuniyet sonrasına ilişkin sorularını cevaplayacak ve deneyimlerini paylaşacaktır. Söyleşi konuyla ilgili tüm katılımcılara açıktır.

Etkinlik Detayları

Konu: Resim Bölümü Mezunları Kariyer Buluşmaları

Tarih: 29.12.2020

Saat: 16:00-18:00

Online Meet Bağlantısı: https://meet.google.com/lookup/d3lwn7ugra

Bağlantı Kodu: tximxov

Katılımcı Mezun Bilgileri

İsim: Kemal AYDIN

Mezuniyet Dönemi: 2018-2019

Çalıştığı Kurum: Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Unvanı: Araştırma Görevlisi

E-mail: kemalaydın@omu.edu.tr

Tel. No.: 05428306207

OMÜ Mezunlar Koordinatörlüğü Haber Sayfası İçin Tıklayınız.

Etkinliğin İçeriği

2020-2021 Eğitim Öğretim Dönemi "Online Öğrenci-Mezun Buluşması" etkinlikleri kapsamında 2018-2019 eğitim öğretim döneminde Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü mezunu olan ve şimdi Ordu Büyükşehir Belediyesine ait Cam Atölyesinde Uzman olarak çalışan Yasemin KURT 24.12.2020 tarihinde saat 16.00-18.00 saatleri arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Mezunları Kariyer Buluşmaları çerçevesinde Yansı Kültür, Bilim ve Sanat Söyleşilerinin devamı olarak Online Yansı Söyleşisi gerçekleştirerek öğrencilerimizin mezuniyet sonrasına ilişkin sorularını cevaplayacak ve deneyimlerini paylaşacaktır. Söyleşi konuyla ilgili tüm katılımcılara açıktır.

Etkinlik Detayları

Konu: Seramik Ve Cam Bölümü Mezunları Kariyer Buluşmaları

Tarih: 24.12.2020

Saat: 16:00-18:00

Online Meet Bağlantısı: https://classroom.google.com/c/MjE0NDY5NTExMDU1?cjc=opetecl

Bağlantı Kodu: opetecl

Katılımcı Mezun Bilgileri

İsim: Yasemin KURT

Mezuniyet Dönemi: 2018-2019

Çalıştığı Kurum: Ordu Büyükşehir Belediyesi Cam Atölyesi

Unvanı: Eğitmen

E-mail: kurtyasemin3@gmail.com

Tel. No. 5532329478

OMÜ Mezunlar Koordinatörlüğü Haber Sayfası İçin Tıklayınız.

Etkinliğin İçeriği

2020-2021 Eğitim Öğretim Dönemi "Online Öğrenci-Mezun Buluşması" etkinlikleri kapsamında 2017-2018 eğitim öğretim döneminde Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümünden mezun olan ve şu anda Havas Worldwide İstanbul Ajansında Sanat Yönetmeni olarak çalışmalarını sürdüren, başarılı reklam kampanyalarına imza atan Muhammet Kayra Keskin 17 Aralık 2020 tarihinde saat 14.00-16.00 saatleri arasında Yansı Kültür, Bilim ve Sanat Söyleşilerinin devamı olarak “Görsel İletişim Tasarımında Kariyer” adlı sunumunu online olarak gerçekleştirecektir.

Muhammet KESKİN, söyleşisinde özgeçmişine, lisans eğitiminin kariyer açısından önemine, başarı hikayesine değinecek ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencilerine kariyer planlamalarıyla ilgili önerilerde bulunacaktır. Söyleşi konuyla ilgili tüm katılımcılara açıktır.

Etkinlik Detayları

Konu: Görsel İletişim Tasarımında Kariyer

Tarih: 17.12.2020

Saat: 14:00-16:00

Online Meet Bağlantısı: https://meet.google.com/lookup/dzry6rla6j

Bağlantı Kodu: mp7mt47

Katılımcı Mezun Bilgileri

İsim: Muhammet Kayra KESKİN

Mezuniyet Dönemi: 2017-2018

Çalıştığı Kurum: Havas Worldwide İstanbul Ajansı

Unvanı: Sanat Yönetmeni

E-mail: mhmmtkeskin@gmail.com

Tel. No.: 90 544 403 73 88

OMÜ Mezunlar Koordinatörlüğü Haber Sayfası İçin Tıklayınız.

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı "Online Öğrenci-Mezun Buluşmaları" “Yansı”, Kültür, Bilim ve Sanat Söyleşileri kapsamında, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 2018 yılı mezunu olan ve şimdi alanıyla ilgili olarak Havas Worldwide İstanbul Ajansında başarılı çalışmalar yapan Muhammet Kayra Keskin, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ve Grafik Anasanat Dalı öğrencilerine yönelik olarak “Görsel İletişim Tasarımında Kariyer” konulu online söyleşi gerçekleştirdi.

Muhammet Kayra Keskin 2 saat süren online söyleşisinde öğrencilere “Görsel İletişim Tasarımında Kariyer” konusunda ayrıntılı bilgiler verdi ve öğrencilerle öğretim elemanlarının sorularını yanıtladı.

Söyleşi ile ilgili kayıt ekte bulunmaktadır.

Kariyer Söyleşileri-1 (Yansı 70) Canlı Kayıt Bağlantısı için Tıklayınız.

Eğitim-Öğretim ve Mezuniyet Süreciyle İlgili Tavsiyeler

Muhammet Kayra Keskin, eğitim-öğretim ve mezuniyet süreciyle ilgili tavsiyelerde bulundu. Bu bağlamda öğrencilerin ödevlerini bir zorunluluk olarak görmemeleri gerektiğini, projeleri egzersiz olarak görmeleri gerektiğini, iyi olduklarını düşündükleri alanlara yönelmeleri gerektiğini, kariyerin mezun olunca değil, üretirken başladığını, portfolyonun önemli olduğunu ve bu konuda dikkatli olunması gerektiği ve aynı zamanda çok iyi portfolyoları görerek demotive olunmaması gerektiğini, parçalı işlerden ziyade komple projelere önem verilmesi gerektiğini, staj konusuna önem verilmesi gerektiğini, staj yapılan yerde insanlarla iletişim kurarak kim olduğunuz hakkında bilgi vermenizi ve işler konusunda fikir sahibi olmanız gerektiğini, çalışmalardan ve işten kaçılmaması, iş istenmesi, sorumluluk alınması ve gereğinin yerine getirilmesi gerektiğini, diplomanın çok önemli olmadığını, asıl önemli olanın diploma eşliğinde alan bilgisine sahip olarak tasarım yapabilecek bir donanıma sahip olunması gerektiğini, iş hayatında dünyaya açılmak ve bunun için de yabancı dili çok iyi olmasa bile iletişim kurabilecek düzeyde bilmenin faydalı olabileceğini, kariyer olanaklarıyla ilgili olarak, Grafik Tasarımcının; Art Direktör, Animasyon Sanatçısı, Fotoğraf Sanatçısı, Hareketli Grafik Tasarımcı, Arayüz Tasarımcısı ve CGI Sanatçıları ile olan ilişkisine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Ajans Hiyerarşisi

Keskin, konuşmasında ajans hiyerarşisine dikkat çekerek Grafik Tasarımcının ajans hiyerarşisi içerisindeki yerini değerlendirdi. Bu bağlamda, CCO, ECD, Creative Director, Art Group Head, Senior Art Director, Mid Level Art Director, Junier Art Director, Graphic Designer, Copywriter Group Head, Senior Copywriter, Mid Level Copywriter ve Juner Copywriter arasındaki ilişkiyi sade bir dille öğrencilere anlattı. Daha sonra ajans çalışmaları içerisinde Brief’in önemine vurgu yaparak müşteri, brief ve mecra arasındaki ilişkiyi anlattı. Son olarak çalışma motivasyonu konusunda tavsiyelerde bulundu ve sonrasında öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Eğitim-Öğretim Süreci ve Dışarıdan Algılanma Durumu

Muhammet Keskin, Türkiye’deki diğer Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinin eğitim-öğretim faaliyetleri ile genel olarak değerlendirildiğinde Samsun’un ve dolayısıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin eğitim-öğretim durumu ve dışarıdan bakış açısına göre konumunun nasıl göründüğü ve algılandığı sorusuna verdiği cevapta; Samsun’un bir taşra olarak görünmediğini, OMÜ GSF’de alınan eğitimin multidisipliner bir eğitim olduğunu, farklı disiplinlerde eğitim aldıklarını ve bunun yansımalarının olumlu olduğunu, iyi bir eğitim aldıklarını, kendi mezun olduğu Görsel İletişim Tasarımı bölümünden birçok arkadaşının işe girdiğini ve aktif olarak çalışma hayatında bulundukların belirterek eğitim-öğretim sürecinde öğrenci faktörünün kendi çalışmaları açısından önemli olduğunu ifade etti.

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Tarık Yazar’ın yapmış olduğu "Online Öğrenci-Mezun Buluşmaları" toplantısına Fakülte dekanı Prof. Dr. Ali Tomak, bölüm başkanı Prof. Dr. Ali Seylan, bölüm Öğretim Elemanları, Araştırma Görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı "Online Öğrenci-Mezun Buluşmaları" “Yansı”, Kültür, Bilim ve Sanat Söyleşileri kapsamında, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü 2019 yılı mezunu olan ve şimdi alanıyla ilgili olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde Cam Eğitmeni olarak görev yapan Yasemin Kurt, Seramik ve Cam Bölümü öğrencilerine yönelik olarak “Seramik ve Cam Bölümü Mezunları Kariyer Buluşmaları” konulu çevrimiçi söyleşi gerçekleştirdi.

Yasemin Kurt, 1 saat süren çevrimiçi söyleşisinde öğrencilere “Seramik ve Cam Bölümü Mezunları Kariyer Buluşmaları” konusunda ayrıntılı bilgiler verdi ve öğrencilerle öğretim elemanlarının sorularını yanıtladı.

Söyleşi ile ilgili kayıt ekte bulunmaktadır.

Kariyer Söyleşileri-2 (Yansı 71) Canlı Kayıt Bağlantısı için Tıklayınız.

Öğrencilik sürecinde bölümün ilk öğrencilerinden biri olması dolayısıyla yaşadığı dezavantaj ve avantajlara değindi, kendini geliştirmek için okuldaki eğitim sürecinin yanında yaptığı bireysel çabalarından söz etti, staj konusunda kendini bir alanda geliştirmekten ziyade eksik olduğu alanları tamamlamak adına tercih yaptığından bahsetti, mezuniyetinden sonra yüksek lisans yapmak amacıyla herhangi bir işe girmeyi tercih etmediğine değindi, Ordu Belediyesi Cam Atölyesinde işe başlama sürecinden, atölye imkanlarından ve eğitim koşullarından söz etti, tüm bu sürecin pandemiye denk gelmesi ve yaşanan aksaklıkların arasında kısa bir süre eğitime başlayıp sonra tekrar ara vermek zorunda kaldı. Öğrenciler için basit ve gereksiz gibi görünen işlerin bu alandaki çalışmaların temelini oluşturduğunu sözlerine ekleyen Kurt, hiçbir işin zor veya imkansız olmadığını sadece zaman alıcı işler olduğunu ve bu yüzden asla pes etmemelerini de önerdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin Cam’a olan ilgisi

Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesinden sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi de cam alanında cesur ve güçlü adımlar atmaktadır. Bu adımların detaylarından, sürecinden, kapsamından ve niteliğinden de bahseden Kurt bu anlamda sorulan sorulara da detaylı olarak yanıt verdi.

Atölyelerimiz gelişerek güçlenecek

Mevcut uzaktan eğitim sürecini bir avantaja çevirerek bölüm atölyelerinin güçlendirilmesini, eğitim ve eser kalitesinin artırılması için bölüm ve dekanlık olarak birden fazla girişimde bulunulduğuna değinen Dekanımız Prof. Dr. Ali Tomak ve Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Tamer Aslan, bu anlamda altyapı geliştirme görüşmelerinin olumlu bir süreç izlediğine ve pandemi sonrasında bu sürecin sonuçlanarak yeni koşullarda öğrencilerin eğitime devam etmelerine yönelik temenni ve çabalarından söz ettiler.

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı "Online Öğrenci-Mezun Buluşmaları" “Yansı”, Kültür, Bilim ve Sanat Söyleşileri kapsamında, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 2019 yılı mezunu olan ve şimdi aynı bölümde Araştırma Görevlisi olarak görev yapan Kemal Aydın, Resim Bölümü öğrencilerine yönelik olarak “Resim Bölümü Mezunları Kariyer Buluşmaları” konulu çevrimiçi söyleşi gerçekleştirdi.

Kemal Aydın yaklaşık bir saat otuz dakika süren online söyleşisinde öğrencilere “Resim Bölümü Mezunları Kariyer Buluşmaları” konusunda ayrıntılı bilgiler verdi ve öğrencilerle öğretim elemanlarının sorularını yanıtladı.

Söyleşi ile ilgili kayıt ekte bulunmaktadır.

Kariyer Söyleşileri-3 (Yansı 72) Canlı Kayıt Bağlantısı için Tıklayınız.

Lisans Eğitimi ve Mezuniyet Süreciyle İlgili Tavsiyeler

Kemal Aydın lisans eğitimi sürecinde ve mezuniyet aşamasında edindiği tecrübeleri paylaşarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Öncelikle küçük yaşlardan itibaren resim alanına olan ilgisinden bahseden Kemal Aydın, öğrencilere ilgi duydukları ve üretirken keyif aldıkları alanlara yönelmelerinin başarıya giden ilk adım olduğunu aktardı. Lisans eğitim süresince gerçekleştirdiği disiplinlerarası kreatif projelere ilişkin detaylar aktaran Aydın, farklı üretim biçimleri ile çalışmanın geliştirdiği gelecekçi bakış açıları ve bu yaklaşımların akademik hayatına sağladığı katkıları bireysel çalışmaları ile örneklendirdi, eğitim hayatında kazandığı kuramsal altyapı ile yeni materyal arayışlarının üretimlerine yön verdiğini, bu süreçte fakültemiz öğretim elemanlarının özveri ve katkılarıyla karşılaştığı güçlüklerin üstesinden geldiğini belirterek, öğrencilere ödevleri bireysel kazanımlar olarak görüp, ilgi alanlarıyla ilişki kurarak oluşturmalarını önerdi. Ayrıca bu noktada ödevlerle sınırlı kalmadan sürekli olarak üretmenin ve yeni alanlar deneyimlemenin sağlayabileceği avantajlara dikkat çekti. Resim Bölümü'nde tamamladığı lisans eğitiminin yanında Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nde çift ana dal programında eğitimi devam eden Aydın, üniversitemizin yan dal ve çift ana dal programlarına ilişkin teknik detaylardan ve bu programlarla hedeflenen kazanımlardan söz ederek bu kazanımların kendi kariyerindeki yansımalarını açıkladı.

Akademik Kariyer ve Muhtelif İstihdam Olanakları

Kariyer gelişiminin henüz lisans aşamasında başladığına dikkat çeken Aydın, öğrencilerin mezuniyet öncesinde de ekonomik kazanç sağlayabileceği kurumsal duvar resmi projeleri, kitap, oyun vb. görsel kültür ürünlerinin resimlendirilmesi, bireysel siparişler gibi çalışmalarla ilgili detaylar paylaştı. Mezuniyet sonrasında ise formasyon ve oryantasyon belgeleri ile devlet kurumlarda öğretmen olarak görev yapılabileceğini alternatif gösterirken, kendi deneyimleri ile birlikte akademik kariyer hedefinin ilk adımı olan araştırma görevlisi pozisyonu için Yüksek Öğretim Kurumu'nun belirlediği koşulları, üniversiteler özelinde aranan şartları ve iş tanımını aktardı.

Başarıyı Yakalamak İçin

Sunumunu, kariyerde başarıyı yakalamak için kişisel ilgi alanlarına yönelerek, net bir hedef doğrultusunda hata yapmaktan korkmadan ilerlemenin önemine vurgu yaparak bitiren Kemal Aydın, sunumu sonrasında öğrencilerin ve öğretim elemanlarının sorularını yanıtladı.

“Resim Bölümü Mezunları Kariyer Buluşmaları” konulu "Online Öğrenci-Mezun Buluşmaları" toplantısına fakülte dekanı Prof. Dr. Ali Tomak, bölüm başkanı Prof. Dr. Metin Eker, bölüm Öğretim Elemanları, Araştırma Görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

OMÜ Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Serpil Güvendi KAPTAN "İmgeden Simgeye Yazarlar" isimli Kişisel Afiş Sergisini Fakültemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisinde açacaktır.

Sergi 05 Nisan 2021 Pazartesi günü açılacak ve 15 Nisan'a kadar gezilebilecek.

Sergiye tüm sanat/tasarım severler davetlidir.

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adile Feyza Çakır Özgündoğdu'nun "Su" adlı kişisel seramik sergisi 15 Nisan 2022'de OMÜ GSF Sanat Galerisi'nde açılacak ve 29 Nisan 2022 tarihine kadar gezilebilecektir.

Çamur Tornasında Şekillendirme ve Raku Pişirim Tekniği workshopları başlıyor.


"Çamur Tornasında Şekillendirme" workshopu
9 Kasım Perşembe günü saat: 10.00 -17.00 arasında
Cam Atölyesi Bahçesi'nde Seramik sanatçısı Aykut HIZLIOK tarafından yürütülecektir.

"Raku Pişirim Tekniği" workshopu ise
10 Kasım Cuma günü saat: 10.00-17.00 arasında
Cam Atölyesi Bahçesi'nde Dr.Öğr. Üyesi Fidan TONZA ve
Seramik sanatçısı Aykut HIZLIOK tarafından yürütülecektir.

Tüm öğrencilerimiz ve katılımcılar davetlidir.

Etkinlik Detayları

  • Konu: Reklamcılıkta Tasarım ve Kariyer
  • Konuşmacı: Ahmet Tarık KELEŞ (Tick Tock Boom Digital Agency Sanat Yönetmeni)
  • Tarih: 13.05.2022
  • Saat: 15:00
  • Online Meet Bağlantısı: https://meet.google.com/zoi-ztsu-mdg**
  • Bağlantı Kodu: teyqnxu

2021 - 2022 Eğitim Öğretim Yılı Resim Bölümü Mezuniyet Sergisi

  • Yer: Güzel Sanatlar Fakültesi Galerisi
  • Tarih: 06.06.2022
  • Açılış Saati: 17:30

2021 - 2022 Eğitim Öğretim Yılı Görsel İletişim Tasarımı ve Grafik Bölümü Mezuniyet Sergisi

  • Yer: Güzel Sanatlar Fakültesi Galerisi
  • Tarih: 20.06.2022
  • Açılış Saati: 17.30

"Empat Bilinç" - Hülya Demir Kişisel Afiş Sergisi

  • Yer: Güzel Sanatlar Fakültesi Galerisi
  • Tarih: 19.09.2022
  • Açılış Saati: 17.30

Seramik Çalıştayı

  • Yer: Güzel Sanatlar Fakültesi Galerisi
  • Tarih: 11.10.2022
  • Açılış Saati: 10.00

Seramik Çalıştayı Sergisi ve Film Gösterimi

  • Yer: Güzel Sanatlar Fakültesi Galerisi
  • Tarih: 14.10.2022
  • Açılış Saati: 17.00

Maket ve Diorama Sergisi - Prof. Dr. Bektaş Murat Yalçın

  • Tarih: 01 Kasım 2022 Salı
  • Saat: 15:00
  • Yer: OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi

Ebedi Döngü" - Ece Büşra Eryılmaz Kişisel Resim Sergisi

  • Tarih: 8 Kasım 2022 Salı
  • Saat: 17:00
  • Yer: OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi

Porselen Yüzeylerde Sırüstü Fırça Dekor Tekniği" Söyleşi ve Çalıştay - Elvan Gökmen

  • Yer: Seramik Atölyesi
  • Tarih: 10.11.2022
  • Açılış Saati: 10.30

Kalıp İçinde Cam Şekillendirme" Sunumu - Deniz Alagöz

Prof. Dr. Metin Eker - "Hangi Zeka Kuşağı - Sanatta Yaratıcı Peformans ve Muhatap DeJenerasyon" Sunumu

  • Yer: OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu
  • Tarih: 13 Aralık 2022
  • Saat: 13.00

Ebru KASAL ve Gökhan ALP AKTAŞ - "Reklamın Yaratım Süreçleri" Sunumu

  • Online Söyleşi Bağlantısı: Etkinlikten Önce Eklenecektir
  • Tarih: 15 Aralık 2022
  • Saat: 20:00

Mehmet Hakan Mamuş - "Lisansüstü Eğitim ve Akademik Kariyer" Sunumu

  • Online Söyleşi Bağlantısı: Etkinlikten Önce Eklenecektir
  • Tarih: 15 Aralık 2022
  • Saat: 19:00

Hilmi Güney - "Kameo-İntaglio” Kişisel Takı Tasarım Sergisi

  • Tarih: 19 Aralık 2022 Pazartesi
  • Yer: OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi
  • Saat: 14.00

Veysel Temiz - "Ayakkabı Tasarımında Sanatsal Yaratıcılık

  • Tarih: 21 Aralık 2022 Çarşamba
  • Saat: 13.30
  • Yer: OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu

Osman KARA - "Cumhuriyet'in Kazanımları - Atatürk ve Samsun"

  • Yer: OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu
  • Tarih: 28 Aralık 2022 Çarşamba
  • Saat: 13.00

Ayşe İRİ ÖZTÜRK- Grafik Ürünler Sergisi

  • Yer: OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi
  • Tarih: 9 Ocak 2023 Pazartesi
  • Saat: 13.30

"İns" - Serpil Uysal Kişisel Resim Sergisi

  • Tarih: 30 Mayıs 2023 Salı
  • Saat: 17:00
  • Yer: OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi

Güzel Sanatlar Fakültesi Mezuniyet Sergisi

  • Tarih: 6 Temmuz 2023 Perşembe
  • Saat: 13:00
  • Yer: OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi

Prof. Dr. Metin EKER - "Samsun''dan Cumhuriyet''e Yüzde 100

  • Tarih: 27 Ekim 2023 Cuma
  • Saat: 17.30
  • Yer: OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi

Prof. Dr. Yusuf DEMİR - "Suyun Mesajı

  • Tarih: 7 Kasım 2023 Salı
  • Saat: 11.00
  • Yer: OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu

Kerim KAPLAN ve Şükrü KARAKAŞ - "Hayal Kur, Harekete Geç, Kendini Gerçekleştir...

  • Tarih: 7 Kasım 2023 Salı
  • Saat: 13.00
  • Yer: OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu

100. Yıl Karma Seramik ve Cam Sergisi

  • Tarih: 13-17 Kasım 2023
  • Saat: 17.30
  • Yer: OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi

Ezginur GÜLER ve Şeymanur GENİŞ - "Yeni Nesil Sanat Atölyeleri" Semineri

  • Tarih: 8 Aralık 2023 Cuma
  • Saat: 13:00
  • Yer: OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu