2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı "Online Öğrenci-Mezun Buluşmaları" “Yansı”, Kültür, Bilim ve Sanat Söyleşileri kapsamında, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü 2019 yılı mezunu olan ve şimdi alanıyla ilgili olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde Cam Eğitmeni olarak görev yapan Yasemin Kurt, Seramik ve Cam Bölümü öğrencilerine yönelik olarak “Seramik ve Cam Bölümü Mezunları Kariyer Buluşmaları” konulu çevrimiçi söyleşi gerçekleştirdi.
Yasemin Kurt, 1 saat süren çevrimiçi söyleşisinde öğrencilere “Seramik ve Cam Bölümü Mezunları Kariyer Buluşmaları” konusunda ayrıntılı bilgiler verdi ve öğrencilerle öğretim elemanlarının sorularını yanıtladı.
Söyleşi ile ilgili kayıt ekte bulunmaktadır.
Kariyer Söyleşileri-2 (Yansı 71) Canlı Kayıt Bağlantısı için Tıklayınız.
Öğrencilik sürecinde bölümün ilk öğrencilerinden biri olması dolayısıyla yaşadığı dezavantaj ve avantajlara değindi, kendini geliştirmek için okuldaki eğitim sürecinin yanında yaptığı bireysel çabalarından söz etti, staj konusunda kendini bir alanda geliştirmekten ziyade eksik olduğu alanları tamamlamak adına tercih yaptığından bahsetti, mezuniyetinden sonra yüksek lisans yapmak amacıyla herhangi bir işe girmeyi tercih etmediğine değindi, Ordu Belediyesi Cam Atölyesinde işe başlama sürecinden, atölye imkanlarından ve eğitim koşullarından söz etti, tüm bu sürecin pandemiye denk gelmesi ve yaşanan aksaklıkların arasında kısa bir süre eğitime başlayıp sonra tekrar ara vermek zorunda kaldı. Öğrenciler için basit ve gereksiz gibi görünen işlerin bu alandaki çalışmaların temelini oluşturduğunu sözlerine ekleyen Kurt, hiçbir işin zor veya imkansız olmadığını sadece zaman alıcı işler olduğunu ve bu yüzden asla pes etmemelerini de önerdi.
Ordu Büyükşehir Belediyesinin Cam’a olan ilgisi
Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesinden sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi de cam alanında cesur ve güçlü adımlar atmaktadır. Bu adımların detaylarından, sürecinden, kapsamından ve niteliğinden de bahseden Kurt bu anlamda sorulan sorulara da detaylı olarak yanıt verdi.
Atölyelerimiz gelişerek güçlenecek
Mevcut uzaktan eğitim sürecini bir avantaja çevirerek bölüm atölyelerinin güçlendirilmesini, eğitim ve eser kalitesinin artırılması için bölüm ve dekanlık olarak birden fazla girişimde bulunulduğuna değinen Dekanımız Prof. Dr. Ali Tomak ve Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Tamer Aslan, bu anlamda altyapı geliştirme görüşmelerinin olumlu bir süreç izlediğine ve pandemi sonrasında bu sürecin sonuçlanarak yeni koşullarda öğrencilerin eğitime devam etmelerine yönelik temenni ve çabalarından söz ettiler.