TÜBİTAK 2209/A-B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Hazırlama ve Yazma Eğitimi

Üniversitemizde öğrenim gören lisans öğrencilerine proje yazım süreçleri ile ilgili bilgi ve beceri kazandırmak amacıyla "Proje Hazırlama ve Yazma Eğitimi III" etkinliği düzenlenecektir.

Projenin amacı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) öğrenim gören lisans öğrencilerine proje yazım süreçleri ile ilgili bilgi ve beceri kazandırmaktır. Aynı zamanda bu bilgileri uygulamalı olarak 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri ve 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programına yönelik projeler hazırlamaya yönlendirerek, bu programa başvuran öğrencilerin proje önerilerinin niteliğini artırmaktır. Toplam 200 katılımcının yer alacağı eğitim, OMÜ Rektörlük tarafından desteklenmekte ve organize edilmektedir. Katılım gösteren lisans öğrencilerine toplam 28 saatlik teorik ve uygulamalı eğitimler verilecektir. Eğitimin 14 saati OMÜ Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) aracılığıyla verilirken, diğer 14 saatlik eğitim Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) organizasyonluğunda, proje yürütücülüğü deneyimi olan eğitmenlerin rehberliğinde yüz yüze ve uygulamalı olarak gerçekleşecektir. Başvurusu kabul edilen öğrencilerimiz önce UZEM sisteminden kendilerine tanımlanan videoları izleyecekler, daha sonra OMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yemekhanesinde yapılacak yüz yüze eğitime (9-10 Kasım 2023 Perşembe 13.00-18.00-Cuma 09.00-18.00 saatleri arasında) katılarak proje yazma becerisi kazanacaklardır. Proje sonunda projesi değerlendirilen ve yeterli bulunan öğrencilerimize OMÜ SEM aracılığıyla SERTİFİKA verilecektir.

Etkinliğe başvuruda katılımcılar belirlenirken aşağıdaki kriterler aranacaktır;

• Ondokuz Mayıs Üniversitesinde lisans düzeyinde 1., 2., 3. veya 4. sınıflarda aktif öğrenci olmak,

• Daha önce bu program kapsamında desteklenen bir TÜBİTAK 2209 proje hazırlama eğitimine (TÜBİTAK 2237 projesi) katılmamış olmak,

• TÜBİTAK 2209-A, 2209-B veya 2242 projeleri yürütmemiş olmak,

• TÜBİTAK-ARBİS veri tabanına kayıtlı olmak ya da kabul edildiği takdirde kayıt yaptırmak.

Birinci aşama proje eğitiminde sınırlı sayıda katılımcı yer alacağından, başvuruların sayısının fazla olması durumunda aşağıdaki şartları sağlayan öğrencilere öncelik verilecektir:

• TÜBİTAK 2209-A ya da 2209-B kapsamında reddedilmiş projesi bulunmak,

• Başvuru sırasında bir proje özeti ile başvurmak (en fazla 100 kelime),

• Genel Akademik Not Ortalaması (GANO).

Projeye tam katılım sağlayan öğrencilere, Eğitim sonrası dekanlıklarına izinli olduklarına dair yazı gönderilecektir.

Proje Takvimi

• Başvuru Formunun Doldurulması: 24 Ekim-1 Kasım 2023
  • Başvuruların Değerlendirilmesi: 1 Kasım 2023
  • Katılımcı Listelerinin İlanı ve UZEM Sistemine Atanması: 2 Kasım 2023
  • 14 Saatlik UZEM Üzerinden Teorik Derslerin İzlenmesi: 3-7 Kasım 2023
  • 14 Saatlik Uygulamalı Eğitim (OMÜ Yaşam Merkezinde): 9-10 Kasım 2023 (9 Kasım 2023- 13.00-18.00 | 10 Kasım 2023 09.00-18.00)
  • TÜBİTAK https://tybs.tubitak.gov.tr/ Sistemine Başvuru Yapma: 14 Kasım 2023 saat 17.30'a kadar

Eğitim Koordinatörü: Doç. Dr. Belgin Bal İncebacak

Mail: projeyazmaegitimi@gmail.com

Not: Eğitime katılan öğrencilerin dekanlıklarına izinli olduklarına dair yazı gidecektir.

Eğitime katılmak için linkten formu doldurun: https://forms.gle/GHweu6pZNimLtFs78