Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Metin Eker'in 25. Kare İsimli Kişisel Resim Sergisi "15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Zaferi"

Fakültemiz Resim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metir Eker'in "25. Kare" isimli Kişisel Resim Sergisi hain darbe girişiminin beşinci yıldönümünde bu yıl Samsun İlkadım Belediyesi himayesinde Belediye Binası Fuayesinde 13 Temmuz 2021 tarihinde saat 13.30'da açılacaktır. Sergiye tüm sanatseverler davetlidir.

Tek vücud olmanın timsal coğrafyası olarak Anadolu, bin yıllardır yaşamsal ganimetin trajedik ve kaotik vakalarına şahit olduğu gibi insanlığın, inancın ve birliğin de timsal coğrafyası olmuştur. Üzerinde hakim millet olarak Türk milletiyle karakterize bir tarihsel ve sosyal bileşenler ile daha da kemikleşmiş bir millet örüntüsü müşahhas kılınmıştır.

Teklik ve birlik, bir arada olmanın yıpranmaz tarihselliğinde milli şuur ve hassasiyet inşa etmenin nihayetidir, tecellisidir. Bu anlamda birliği yok etme niyetindeki ihanet ittifaklarına mukavemet, söz konusu şuurda saklıdır.

Mücadele ve dolayısıyla mücahede timsali Türk Milleti, vatan hainliği illetini de sabaha bırakmamıştır. Bir karanlık gecenin sabahında yine Türkiye ve Türk Milleti doğmuştur. İhanet sahiplerini kendi namlularında boğmuştur.

Kutsi ve Milli İradenin destanlaştığı 15 Temmuz 2016’nın beşinci yıldönümündeki sanatsal hassasiyet de ilk günkü gibi derin ve dinamiktir.

Sanat bir kez daha direnç göstermenin, milletine sahip çıkmanın, şehadeti kucaklamanın ve rahmet-i vatanı mukaddes görmenin gölgesinde niyetini ve nihayetini bu eserlerle dile getirmiştir.

“25. Kare” isimli bu sergi 15 Temmuz 2016 Hain Darbe Girişiminin birinci yıldönümünde “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi”nde Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız, Şehit Aileleri ve Gazilerimizin yer aldığı üç (3) bin kişiyle buluşmuştur. İkinci yıldönümü 2018 Yılında OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisinde üniversite öğrencileriyle, 2019 yılında ise BŞB Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonda Samsun halkıyla buluşmuştur.

Allah bu millete bir daha benzer ya da daha ağır acılar yaşatmasın. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin.

Prof. Dr. Metin EKER

OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi

Samsun Kültür ve Sanat Platformu Derneği Başkanı

[Sergi Afişi] metin%20eker%20afis%CC%A71