Göçebe Tuvaller Uluslararası Karma Sergi ve Samsun Çalıştayı

Sanat danışmanlığını Muhip Süeltürk ve Sanat koordinatörlüğünü Nergis Orhon Soydaner'in yaptığı, Göçebe Tuvaller Uluslararası Bağımsız Sanatçılar Topluluğu ve Fakültemiz işbirliğinde, “Doğa”, “Kuşlar ve Göç Yolları” gibi konularda toplumsal hafızanın geri dönüşümünü boya ile buluşturmak, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda sanatçı ile dönüşümlü olarak etkinliklerde bulunmak, sanatla beraber doğayı korumaya dikkat çekmek, yerel dokudaki bağlarımızı evrensele taşımak ve eserleri sanatseverlerle buluşturmak, Samsun’da Kızılırmak deltası kuş cenneti, Kral mezarları, Amazon köyü, Bandırma Gemisi, 19 Mayıs ve İlkadım gibi evrensel değerlerimize dikkat çekerek sanatla harmanlanmış bir etkinlikte bulunmak, Samsun'lu sanatçılarla köprü kurmak ve üretilen eserleri dünya sanat platformlarında tanıtmak amacıyla 02-10 Ağustos 2021 tarihleri arasında Fakültemiz Sanat Galerisinde Uluslararası karma sergi açılacak ve Samsun Çalıştayı yapılacaktır. Sergide 45 sanatçının toplam 60 eseri sergilenecektir.

Sergi açılışı 2 Ağustos 2021 tarihinde saat 17.30'da Fakültemiz Sanat Galerisinde yapılacaktır. Tüm sanatseverler sergiye davetlidir.

Çalıştay 3-4-5 Ağustos 2021 tarihlerinde 3 gün süreyle Güzel Sanatlar Kampüsünde gerçekleştirilecektir.

Sergi Haberi ve Ayrıntılı Görseller için Tıklayınız.

go%CC%88c%CC%A7ebe%20tuvaller%20ku%CC%88c%CC%A7u%CC%88k%20sergi%20afis%CC%A7