Fakültemizde Mezuniyet Coşkusu

Yazar: gsf | Tarih: 7 Temmuz 2023

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi 2022-2023 akademik yılında başarı gösteren öğrenciler 6 Temmuz'da düzenlenen törenle mezun oldu. Mezuniyet töreni öncesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisinde, mezun öğrencilerin nitelikli çalışmalarından oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergide Endüstriyel Tasarım, Grafik, Görsel İletişim Tasarımı, Resim ve Seramik ve Cam bölümü öğrencilerinin çalışmaları yer aldı. Sergiye; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Murat Terzi, Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Seylan, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katılım sağladı. Daha sonra katılımcılar, OMÜ Sahne’de düzenlenen mezuniyet törenine geçerek öğrencilerin mutlu anlarına eşlik ettiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından mezuniyet törenin açılışında konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Seylan, “Evrensel ve etik değerleri benimseyen, dünyanın ve ülkesinin sorunlarına duyarlı, potansiyellerinin farkına vararak kendini sürekli geliştirebilen, bilim-sanat bileşkesinde çözüm üretebilen, yenilikçi, yaratıcı sanatçı ve tasarımcılar yetiştirmeyi görev edinen fakültemiz bu yıl altıncı dönem mezunlarını veriyor. Bu gururu öğrencilerimiz ve aileleriyle paylaşıyoruz. 2012 yılında kurulan ve 2013-2014 eğitim-öğretim yılında eğitim hayatına başlayan fakültemiz, 6 bölümde lisans düzeyinde toplam 600 öğrenci; biri sanatta yeterlik düzeyinde olmak üzere 4 ana sanat dalımızda toplam 48 lisansüstü öğrenciye, 14'ü öğretim üyesi toplamda 33 öğretim elemanı ile eğitim veren bir yapıya kavuşmuştur. OMÜ ailesi olarak her zaman yanınızdayız. Meslek hayatınızda hepinize başarılar diliyorum.” dedi.

Güzel Sanatlar Fakülte birincisi Nesrin Öztürk ise “Dört yıllık eğitim hayatımızı iyisiyle kötüsüyle geride bıraktık. Yeri geldi tuval başında sabahladık yeri geldi atölyelerde gecelere kadar çalıştık. Bazen de atölyemizden uzak kaldığımız zamanlarımız oldu. Uzak kaldığımız bu dönemlerde bize destek olan saygıdeğer hocalarımızın emeklerine ve gayretlerine minnettarız. Bugün burada sadece lisans eğitimimizi sonlandırıyoruz ancak biliyorum ki öğrenmek ucu bucağı olmayan sonsuz bir denizdir. Bu denizde boğulmaktan hiçbir zaman çekinmedim ve çekinmeyeceğim. Her son bir başlangıcı doğurur. Bu bitiş benim ve diğer mezun arkadaşlarım için bir başlangıç olacaktır. Bu gururu paylaştığım tüm öğrenci arkadaşlarım adına başta hocalarımız olmak üzere tüm OMÜ ailesine teşekkürlerimi iletiyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediye ve başarı belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Tören sonunda Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri keplerini havaya fırlatarak bu özel günlerinin tadını çıkardılar.