Son Sınıf Öğrencilerine Duyurulur: BASE 2021 Türkiye’nin Güzel Sanatlar Fakülteleri’nin Ortak Mezuniyet Sergisi

Yazar: gsf | Tarih: 23 Nisan 2021

Bu yıl 28 Eylül-3 Ekim 2021 tarihleri arasında Tophane-i Amire’de 2021 lisans ve lisansüstü mezunlarının BASE 2021 Türkiye’nin Güzel Sanatlar Fakülteleri’nin Ortak Mezuniyet Sergisi düzenlenecektir.

2017 itibariyle şimdiye kadar 4 kez gerçekleşen BASE, Türkiye’nin Güzel Sanatlar Fakülteleri’nin ortak mezuniyet sergisi. Tüm Türkiye genelinde resim, heykel, fotoğraf, video, baskı, grafik tasarım, geleneksel türk sanatları, cam ve seramik, tekstil, görsel iletişim tasarımı ve resim-iş bölümü ve ilgili bölümlerin yeni mezunlarını ve çalışmalarını sanat dünyası ve sanatseverlerle buluşturmayı; onların kariyerlerine destek olmayı, onları sanat üretimlerine devam etmeleri konusunda teşvik etmeyi, bir yandan da sanat dünyası ve sanatseverleri de yeni mezun sanatçı adaylarıyla tanıştırmayı amaçlamaktadırlar.

İlk 4 yılda yaklaşık 400 yeni mezun genç sanatçı adayı 100.000’e yakın ziyaretçi ile buluşturuldu. Sanatçılar, küratörler, müzeler, galeriler, koleksiyonerler, akademisyenler, mimarlar, yaratıcı sektör çalışanları ve çok sayıda sanatsever tarafından ziyaret edilen BASE, sanat dünyası tarafından büyük bir destek gördü. Kariyerinin başında olan genç sanatçı adaylarımız, yapıtlarını binlerce kişiye sergileme imkanı bulurken, sanat dünyasında önemli bir networking imkanına da sahip oldular.

Bu yıl BASE 2021’i gerçekleştirmek üzere yeniden çalışmalara başlanmıştır. Başvurular www.base.ist üzerinden 15 Nisan’da başlayıp 15 Haziran’da sona erecek. Başvuru kabul edilen bölümler; resim, geleneksel türk sanatları, heykel, fotoğraf, video, animasyon, grafik tasarım, görsel iletişim tasarımı, resim-iş, enstalasyon,seramik ve cam, görsel sanatlar, sanat tasarımı ve tekstil(tekstilde moda tasarımı/hazır giyim tasarımına yönelik başvurular değerlendirilmeye alınmayacak, tekstil malzemelerini yapıtlarında sanatsal ifade aracı olarak kullanan, tekstil bölümünün bu çerçevedeki alt dallarından baskı tasarımı, yüzey tasarımı gibi alanlarda çalışmalar sunan adayların başvuruları kabul edilecek.

Seçici Kurul: Aslı Sümer, Defne Casaretto, Memed Erdener, Nilüfer Şaşmazer, Çağrı Saray, Necla Rüzgar, Seçkin Pirim, Oğuz Erten, Eda Kehale Argün, Sarp Evliyagil, Melek Gençer, Necla Rüzgar, Nermin Kura, Orhan Cem Çetin, Derya Yücel, Burak Delier, Serhat Kiraz, Gülçin Aksoy.

1 Ocak 2021-31 Aralık 2021 yılı tarihleri arasında mezun olacak son sınıf öğrencilerinden başvuru alınacak. Derslerini tamamlayan ancak mezuniyetleri Ocak 2022’ye sarkabilecek öğrencilerin de başvuruları değerlendirmeye alınacak.

Ayrıntılı tüm bilgiler www.base.ist web adresinden veya base.ist intagram hesabından takip edilebilir. Youtube kanalında BASE İstanbul’da geçmiş yılların videolarını ve bazı TV haberlerini bulabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için Tıklayınız.