Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve İş Sağlığı Güvenliği Dersleri Hakkında

Türkiye’de tüm üniversitelerin her bölümünde zorunlu olan Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersleri ile bazı bölümlerinde zorunlu olan İş Sağlığı ve Güvenliği dersi üniversitemizin 4 ve üzeri yıllık Fakültelerinde iki farklı şekilde verilmektedir.

Öğrencilerimiz bu dersleri ister Cumartesi günü sınıf ortamında derse girerek alabilir, isterlerse de bu dersleri internetten uzaktan eğitim yöntemiyle alabilirler. İnternet üzerinden ders kaydı yaparken sistem sizden Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve İş Sağlığı ve Güvenliği derslerinde ÖRGÜN veya UZEM (Uzaktan Eğitim) olarak tercih yapmanızı isteyecektir. Bu dersleri ÖRGÜN veya UZEM olarak seçerken aşağıdaki noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir.

A- Bu dersleri ÖRGÜN tercih eden öğrencilerimiz;

  • Derslere devam etmek zorunludur.
  • Dersler Cumartesi günleri sınıf ortamında yapılacaktır.

B- Ortak Dersleri UZEM olarak tercih eden öğrencilerimiz;

  • Dersler sadece internet üzerinden yapılacak olup derslere devam zorunluluğu yoktur.
  • Dersler, eders.omu.edu.tr adresindeki ders portalından takip edilecektir. Bu konuda UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi) internet sayfasını (uzem.omu.edu.tr) takip ediniz. - Derslerini UZEM seçen öğrenciler her bir ders için dönemlik 100 TL ödeyecektir. - Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Hukuk Fakültesi öğrencileri bu derslere yıllık olarak kayıtlandıkları için ders başına 200 TL ödeyecektir.
  • Derslerini UZEM olarak seçen öğrenciler, ders ücretlerini yatırdıktan sonra kayıtlarını danışman onayına gönderebilecektir. Öğrenciler, ders ücretlerini, öğrenci numaralarını kullanarak HALKBANK ATM ve Şubelerinden yatıracaklardır.
  • Dersleri izlemek için kullanıcı adı ve şifreye ihtiyacınız olacaktır. Kullanıcı Adı: Öğrenci numaranız, şifre: TC kimlik numaranızın ilk 6 rakamı + İsminizin ilk 3 harfi büyük harfle. Örneğin, TC’si 12345678900 olan AHMET isimli bir öğrencinin şifresi 123456AHM biçiminde olacaktır.

NOT: 1- Sınav takvimi okullarınızda, bölüm panolarında, uzem.omu.edu.tr ve aiit.omu.edu.tr adresinde ilan edilecektir.

Ortak Dersler Bölümü İletişim:

  • Telefon: 0 362 312 19 19/5932-5931
  • e-posta: ortak.dersler@omu.edu.tr
  • Adres: Ortak Dersler Bölüm Başkanlığı; Eğitim Fakültesi, B Blok, 5. Kat