2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Staj Başvurusu Hakkında Duyuru

Üniversitemiz 2020-2021 Eğitim öğretim yılı staj işlemleriyle ilgili olarak aşağıdaki Senato Kararı alınmıştır.

Yapılan görüşme ve değerlendirmeler sonucunda; müfredatında staj bulunan birimlerde öğrenim gören öğrencilerimizin talebi, iş yerinin kabul etmesi durumunda pandemi sürecinde koruyucu önlemler alınarak işyeri ortamında staj yapılabilmesine, bunun mümkün olmaması halinde mezun durumundaki öğrencilerin ise stajlarını birim yönetim kurulu kararı ile dijital imkanlarla uzaktan öğretim yoluyla ödev, proje, dosya hazırlığı vb. faaliyetlerle tamamlamasına, son sınıf öğrencilerinden alttan dersi olduğu için mezun durumda bulunmayan veya ara sınıflarda bulunan öğrencilerin ise stajlarını 2021-2022 eğitim-öğretim yılında tamamlamasına oy birliği ile kadar verildi.

Senato Kararını indirmek için Tıklayınız… Senato Kararı 2021-114.pdf

Senato Kararına Göre;

Mezun aşamasında bulunan öğrenciler kendi talepleri ve işyerinin kabul etmesi halinde stajlarını yüz yüze yapabilirler. Mümkün olmadığı durumda; stajlarını "ödev, proje vb." yöntemlerle tamamlayabilmek için bölümlerimize başvurabilirler.

Mezun aşamasında olmayan ve ara sınıfta bulunan öğrenciler stajlarını kendi talepleri ve işyerinin kabul etmesi halinde yüz yüze yapabilirler. Mümkün olmadığı durumda stajlarını tamamlamak için gelecek yıl başvurabileceklerdir.

Senato kararına göre Fakültemiz staj işlemleri aşağıdaki gibi yapılacaktır.

1. Üçüncü sınıfta ve mezun aşamasında olan son sınıf öğrencilerin yüz yüze staj işlemi nasıl yapılacak?

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılında staj dersine kayıtlanan ve 3. Sınıfta bulunan öğrenciler ile mezun aşamasındaki son sınıf öğrenciler yüz yüze 30 iş günü stajlarını; 26 Temmuz - 04 Eylül 2021 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Öğrenciler staj yapacakları iş yeri/kurumu kendileri bulmaları ve danışmanlarından staj yapılacak işyeri/kurumun uygunluğu için olur almaları şartıyla, ekte bulunan Zorunlu Staj Formu (Stajın yapılış şekli yüz yüze olarak seçilecek) ve Staj Gönüllü Katılım Formunu düzenleyerek, 2 Temmuz 2021 tarihine kadar aşağıda belirtilen staj sorumlusu öğretim elemanının mail adresine göndereceklerdir.

2. Mezun Aşamasında bulunan ve yalnız staj dersi kalmış olan öğrencilerin Online/uzaktan ödevlendirme staj işlemi nasıl yapılacak?

Online/uzaktan staj yapmayı tercih eden mezun aşamasındaki öğrenciler 30 Temmuz 2021 tarihine kadar ekte bulunan Zorunlu Staj Formunu doldurarak aşağıda belirtilen staj sorumlusu öğretim elemanının mail adresine göndereceklerdir. (Bu formda staj yapılış şekli “online” olarak seçilecek ve staj yapılan yer bilgileri kısmına yalnız “Ondokuz Mayıs Üniversitesi” yazılması yeterlidir). Bu staj formu dışında ilgili öğrenciler aynı mail adresine bir Dilekçe göndererek dilekçelerinde mezun aşamasında olduklarını ve stajlarını uzaktan eğitim yoluyla yapmak istediklerini belirteceklerdir. (Online/uzaktan staj tercihi yapan öğrenciler, staj komisyonu tarafından kendilerine verilecek ödev/proje çalışmasını tamamlayarak staj sorumlusu öğretim elemanının mail adresine 15 Ağustos 2021 tarihine kadar göndereceklerdir).

3. Mezun aşamasında olamayan alttan dersleri bulunan son sınıf öğrencilerin staj işlemi nasıl yapılacak?

Staj dersini, Covid-19 pandemi şartları ile ilgili risk ve sorumluluğu öğrencinin kendisinde olması kaydıyla isteğe bağlı olarak birinci maddede belirtilenlere göre yüz yüze yapabileceklerdir. Stajını 2020-2021 bahar döneminde yüz yüze yapamayan bu öğrenciler zorunlu stajlarını bir sonraki 2021-2022 eğitim-öğretim yılında yapacaklardır.

Staj Belgeleri

Stajla ilgili belgeler üniversitemizin KELEM Kalite Yönetim Sistemindeki https://kalem.omu.edu.tr/ web adresinde “Dokümanlar” kısmında bulunmaktadır.

Zorunlu Staj Başvuru Formunu indirmek için Tıklayınız PP.1.2.FR.0021-Staj Başvuru Formu-R2.docx

Staj Gönüllü Katılım Formunu indirmek için Tıklayınız Staj_Gonullu_Katilim_Formu..docx

Önemli Tarihler

Yüzyüze Staj Müracaat Son Tarihi: 2 Temmuz 2021

Yüzyüze Staj Tarihleri: 26 Temmuz-04 Eylül 2021

Online Staj Müracaat Son Tarihi: 30 Temmuz 2021

Online Staj Tarihleri: 05-15 Ağustos 2021

Staj Müracaat Yeri:

Seramik ve Cam Bölümü Staj Müracaatı E- Mail Adresi: taha.baydar@omu.edu.tr

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Staj Müracaatı E- Mail Adresi: demirhulya55@gmail.com

Endüstriyel Tasarım Bölümü Staj Müracaatı E- Mail Adresi: deniz.ekmekcioglu@omu.edu.tr