MOBİD'in Hedefi Dünyaya Açılmak

Author: gsf | Date: November 8, 2019

Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİD) ile OMÜ ve Samsun Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından, üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi için ilk adım atıldı.

Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİD), sektörün analinizini yapmak üzere aylık toplantılar düzenlemeye devam ediyor. Toplantıya, MOBİD Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Eker, OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi-Üniversite Sanayi İş birliği Uzmanı Yaman Şeker, Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Erkan Likos, Dr. Öğretim Üyesi Deniz Ekmekçioğlu, OMÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sermin Elevli, OMÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Yapıcı, Samsun Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Sevcan Ekmekçioğlu ve iş insanları katıldı.

DESTEĞE HAZIRIZ MOBİD ile OMÜ ve Samsun Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından, üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi için ilk adım atıldı. MOBİD üyeleri ile bilgi alışverişinde bulunan ve neler yapılması gerektiğini konuşan öğretim üyeleri sektörün, tasarım ve kurumsallaşamama problemlerinin bulunduğunu belirterek, üniversitelerle birlikte ortak çalışmaya ihtiyacı olduğunu kaydetti. Öğretim üyeleri, Samsun sanayisinin geliştirilmesi için destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

BÜYÜK KATKILARIMIZ OLACAK Araştırma ve geliştirme faaliyetleri için öğretim görevlileri ile bir araya geldiklerini ifade eden MOBİD Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Eker, “Hocalarımızla yaptığımız toplantımız çok verimli geçti. Güzel çalışmalar yapacağımızdan eminiz ama bu işin peşini bırakmamak gerekiyor. Eğer bu çalışmaların devamı gelirse Samsun’dan markalar çıkarabiliriz diye düşünüyorum. Hedefimiz, Samsun olarak dünyaya açılmak. Samsun’da iz bırakmak istiyoruz. Üretim olarak çok iyi bir noktadayız ama dağınığız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’in bize verdiği yer sözü var. Samsun’daki mobilyacılar bir araya geldiği takdirde markalaşma, istihdam ve ihracat açısından kente büyük katkılarımız olacak” diye konuştu.

[https://www.samsungazetesi.com/samsun-haber/mobidin-hedefi-dunyaya-acilmak-samsun-haber-h1224952.html[](https://www.samsungazetesi.com/samsun-haber/mobidin-hedefi-dunyaya-acilmak-samsun-haber-h1224952.html)]