42. Yıl Karma Sergisi

Fakültemiz tarafından düzenlenen 42. Yıl Karma Sergisi açılışı, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Sait BİLGİÇ'in teşrifleriyle gerçekleşti.

Fakültemiz Dekanı sayın Prof. Dr. Metin EKER üniversitemizin 42. kuruluş yıldönümü kapsamında fakültemiz Öğretim Elemanlarınca gerçekleşitirilen karma serginin açılış konuşmasında: “Güzel Sanatlar Fakültesi olarak biz 4 yıl önce açılan ve dördüncü bölümüne öğrenci almak üzere olan yaklaşık 300 öğrencisi olan 14 öğretim üyesi ve toplam 30 öğretim elemanı olan bir fakülteyiz. Kısa zamanda hızla büyümeye çalışan ve hem Karadeniz bölgesinin hem de Orta ve doğu Karadeniz’in de en hızlı büyüyen ve en geniş çaplı fakültesi olma yolunda adımlar atıyoruz. Bu sadece fiziki yapılanma açısından değil, aynı zamanda sayın rektörümüzün de vurguladığı gibi dikey yapılanma açısından da atılımlar içinde olduğumuzun bir göstergesidir. Ayrıca sanatsal ve bilimsel anlamda kendini kanıtlamış bir ekibimiz de var” diyerek sözü sayın rektörümüz Prof. Dr. Sait BİLGİÇ’e bıraktı.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Sait BİLGİÇ, “sizlerle birlikte olmaktan mutlu olduğumu ifade etmeliyim. Bugün üniversitemizin 42. kuruluş yıldönümümüz vesilesiyle düzenlediğimiz tören sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve Sayın valimizin üniversitemiz ile işbirliği yaparak 2019’a dair şehrimizin ve kampüsümüzün güzelleştirilmesine yönelik işbirliği konusunda mutabakatlarımız oldu. Burada Güzel Sanatlar Fakültemize deönemli bir görev düşüyor, bizler sizlerin adına onlara bu güvenceyi verdik. O nedenle konuda sizlere de görev ve sorumluluklar düşeceği için kendinizi bu anlamda zihinsel olarak hazırlamalasınız. Tekrar hepinize katılımınız için çok teşekkür ediyorum, sergiye emeği geçenleri ve içeride sergilenen çalışmaların sahibi olan akademisyenlerimizi kutluyorum, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diyerek sergi açılışımızı gerçekleştirdi.

42. YIL KARMA SERGİSİ'nde, Prof. Dr. Metin EKER, Prof. Dr. Gülten İMAMOĞLU, Doç. Dr. Ali SEYLAN, Doç. Dr. Ali TOMAK, Yrd.Doç. Dr. Tarık YAZAR, Yrd.Doç. Dr. Sevinç YANBEYİ BEŞER, Yrd.Doç. Dr. Tamer ASLAN, Yrd.Doç. Dr. Sadık ŞENER, Yrd.Doç. Dr. Engin GÜNEY, Yrd.Doç. Dr. Sena SENGİR, Yrd.Doç. Dr. Erkan LİKOS, Yrd.Doç. Dr. Fidan TONZA, Öğr. Gör. Abdulkerim TURKAYA, Öğr. Gör. Özlem VARGÜN, Arş. Gör. Serap BEDEL ÖZEK’in çalışmaları yer almaktadır.

Sergimize Rektörümüz dışında rektör yardımcılarından Prof. Dr. Mehmet KURAN ve Prof. Dr. Vedat CEYHAN ile rektör danışmanlarndan Prof. Dr. Mehmet Ali CENGIZ ve Prof. Dr. Hüsnü DEMIRSOY ile davetli öğretim üyeleri, çok sayıda öğrenci ve misafirlerimiz katılımda bulunmuşlardır.